УСПЕХ УМЕТНИКА ОПЕРЕ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У БЕОГРАДУ НА ГОСТОВАЊУ У JЕКАТЕРИНБУРГУ

6 јун 2015

Са успешног гостовања у Jeкатеринбургу у Русији, управо су се вратили прваци Опере Народног позоришта у Београду сопран Снежана Савичић - Секулић и Душан Плазинић, тенор. Они су под управом Дејана Савића учествовали у извођењу Вердијеве популарне представе “Травијата” пред препуном двораном Федералног Уралског театра Опере и Балета. Ово музичко позориште старо преко 110 година, спада међу четири најзначајније институције те врсте у Русији, заједно са Баљшој театром из Москве, Маринским театром из Санкт Петербурга и Сибирским театром Опере и Балета из Новосибирска, па је тиме значај великих аплауза и стојећих овација нашим уметницима већи него уобичајено.
Сарадњу Народног позоришта и Уралског театра Опере и балета иницирао је маестро Дејан Савић, после свог првог гостовања у Jeкатеринбургу пре неколико година, и она траје већ неколико сезона. У Народном позоришту у Београду, СНП у Новом Саду и Народном позоришту у Нишу три године за редом Балет из Jeкатеринбурга је радо виђен гост, а за нареду сезону осим нових програма ове трупе, публика у Србији ће имати прилику да чује и водеће оперске уметнике из овог театра.
Наши уметници, осим што су наишли на сјајан пријем захваљујући својим високим уметничким дометима, услед великог интересовања јавности и медија за њихово гостовање реализовали су низ интервјуа и прилога за регионалну телевизију, радио и писана средства информисања. Такође, за наредну годину директор Уралског театра Опере и Балета г. Генадиј Аркадијевич Шишкин и Дејан Савић договорили су ново гостовање уметника из Београда у Русији као наставак досадашње успешне сарадње између ова два угледна позоришта.