У УДРУЖЕЊУ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ ОДРЖАНО СЕЋАЊЕ НА др МИЛЕНКА МИСАИЛОВИЋА

10 јун 2015

Сећање на драмског писца, драматурга и редитеља Народног позоришта др Миленка Мисаиловића (1923-2015) одржано је у среду 10. јуна у Свечаној сали Удружења књижевника Србије (УКС).
У програму су учествовали књижевници Милован Витезовић и Радомир Андрић, новинар и публициста Мирко Тодоровић, професор др Милош Туцовић, писац, драматург, театролог, позоришни и књижевни критичар Радомир Путник, директор Сектора за издавање књига „Службеног гласника“ Петар В. Арбутина и водитељ Трибине УКС Миљурко Вукадиновић.  
У уводном излагању наглашено је да је Мисаиловић ренесансна личност и један од најзначајнијих мислилаца уопште и теоретичара позоришта 20. века.
На скупу је речено да су УКС и Удружење Ужичана у Београду покренули иницијативу за постављање бисте Миленка Мисаиловића у холу Народног позоришта.  
Том приликом, уз духовиту опсервацију, „објашњено“ је да је његов почетак у Народном позоришту, као студента, обележен стајањем на III галерији (имао је пропусницу за стајање), па је због доприноса теорији и пракси позоришта заслужио да стоји и даље.
Мисаиловић je преминуо 26. априла у Нишу, у 93. години.
M.Б.