У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ПРОМОВИСАНА КЊИГА "МУЗИЧКЕ БЕЛЕШКЕ" ГОРДАНЕ КРАЈАЧИЋ

21 фебруар 2013

Књига Гордане Крајачић "Музичке белешке" представљена је у четвртак 21. фебруара у Музеју Народног позоришта, у оквиру циклуса "Промоције".

О књизи, у којој ауторка на ведар и шармантан начин публици преноси одломке из својих прича сећања на догађаје и сусрете, промоције, концерте и изложбе, који на један посебан начин сведоче о минулим годинама Мокрањчевог фестивала у Неготину, говорили су филолог Нада Томић Драшковић и музиколози Александра Паладин и Маја Чоловић Васић.
Према речима госпође Паладин, ова 15. по реду књига Гордана Крајачић представља један потпуно нови поглед на српски музички живот, путовања, личности и догађаје који су обогатили ауторкин унутрашњи, лични уметнички свет.
- Професионална да препозна квалитет, спремна да похвали али и покуди, Гордана Крајачић постаје и својеврсни хроничар израстања уметничких личности, многих домаћих извођача и композитора, као и стручних коментатор уметничких достигнућа великих имена која нам долазе из света. "Музичке белешке" су нова страница музичке историје. Добијајући вредност у времену које тек долази, ми је данас читамо и препоручујемо као савременици - рекла је Александра Паладин.
За музички интермецо између говорних сегмената, био је задужен пијаниста Миодраг Чолаковић.
М.Б.