У КНЕЗ МИХАИЛОВОЈ УЛИЦИ ОДРЖАНА ПРОМОТИВНА КАМПАЊА ПОВОДОМ ПОЧЕТКА РЕВИЈЕ "НУШИЋУ У ЧАСТ"

5 октобар 2014

Поводом почетка ревије представа под називом "Нушићу у част", у недељу 5. октобра, у Кнез Михаиловој улици и на одређеним просторима око Народног позоришта, одржана је промотивна кампања.
Том приликом, костимирани статисти делили су флајере и друге промотивне материјале везане за ту манифестацију на којој ће до 3. новембра, на обе сцене бити изведено више Нушићевих представа са репертоара Националног театра и позоришта из Зрењанина, Шапца, Новог Сада, Сомбора, Крушевца, Зајечара и Суботице.
Такође, дељене су и бесплатне улазнице за комедије "Народни посланик" Народног позоришта "Тоша Јовановић" из Зрењанина и за "Ожалошћену породицу" Шабачаког позоришта које ће бити изведене на ревији.
У оквиру кампање, организован је и квиз чија су питања била везана за живот и рад најзначајнијег српског комедиографа Бранислава Нушића, а која је припремила организаторка у Драми Народног позоришта Јасмина Урошевић.
Статисти су од пролазника, између осталог, тражили одговоре на питања: колико се Нушићевих комада изводи на Великој сцени, по чему је Нушић, осим по писању, још био познат, где је рођен, под којим псеудонимом је био познат, која српска глумица је најпознатија по тумачењу Нушићевих ликова...
Бројни грађани показали су сасвим солидно знање на квизу чији је основни циљ био усмерен на едукацију шире публике, али и подсећање на значај Нушића за српску културу.
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ

Више о ревији "Нушићу у част" можете прочитати ОВДЕ

Промотивни спот "Нушићу у част - ревија представа у Народном позоришту" можете погледати ОВДЕ

Промотивни спот "Нушићу у част - преписка" можете погледати ОВДЕ