Стриминг Вердијеве опере „Риголето“, вечерас (22. мај) у 21,00 на YouTube каналу Народног позоришта у Београду

21 мај 2020

Поштована публико, стриминг опере Ђузепеа Вердија „Риголето“, под диригентском управом Дејана Савића и у режији Младена Сабљића, биће емитован вечерас (22. мај) у 21,00 на YouTube каналу Народног позоришта у Београду. ПОКРЕНИ

Снимак је настао на извођењу одржаном 18. јануара 1992. године, а насловну улогу дворске луде Риголета певао је баритон Никола Митић. 

У том ремек-делу оперске уметности, чија се радња дешава у XVI веку у Мантови и околини, тенор Драгослав Илић наступио је у улози Војводе од Мантове, Ђилду је певала сопран Славица Галић Перовска (к.г.), грофа Монтерона дочарао је бас баритон Миодраг Јовановић, плаћеног убицу Спарафучила бас Живан Сарамандић, док је рола Мадалене била поверена мецосопрану Олги Милошевић.

У подели су били и Тома Јовановић (Гроф Чепрано), Душанка Симоновић (Грофица Чепрано), Велизар Максимовић (Маруло), Зоран Рајковић (Борса), Олга Савовић (Ђована), Јасмина Радановић (Паж) и Миодраг Матић (Тамничар).
У представи је учествовао Оркестар, Хор и ансамбл Балета Народног позоришта у Београду.

Сценографију је урадио Владимир Маренић, а костиме Љиљана Драговић.
У либрету који је, према драми „Kраљ се забавља" Виктора Игоа, написао Франческо Марија Пјаве, у току једне ноћи одвијају се догађаји пуни љубави, страсти, освете, мржње и драме у чијем је центру грбавац и луда Риголето...

Представа је премијерно изведена 6. јуна 1981. године.

                                                                       Обавештење за публику 

- Представе које приказујемо путем интернета почињу у 21 час по објављеном репертоару;

- Приказују се искључиво у наведеном термину, без могућности даљег премотавања, враћања или преузимања снимка;

- Репертоар можете наћи на сајту и друштвеним мрежама позоришта, с тим што позориште задржава право измене репертоара, као и могућност репризирања представа.

- Линк за гледање представе ће бити објављен на сајту и друштвеним мрежама позоришта на дан емитовања;

                                                                  Ваше Народно позориште у Београду

Галерија