ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ МИЛИЦЕ ЗАЈЦЕВ "ИГРА ШТО ЖИВОТ ЗНАЧИ" У ПОНЕДЕЉАК 25.02.

22 фебруар 2013

Удружење балетских уметника Србије обележиће 50 година постојања у понедељак, 25. фебруара (12,00) у Народном позоришту представљањем треће књиге Милице Зајцев "Игра што живот значи".

Промоција књиге, под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, у сарадњи са Народним позориштем у Београду, биће одржана у фоајеу Друге галерије.
Председник УБУС-а Анђелија Тодоровић у најави догађаја истакла је захвалност ауторки и министарству културе и информисања које је омогућило да се трилогија својеврсне историје Балета Народног позоришта у Београду заокружи овом књигом, која према њеним речима, представља вредно сведочанство о уметничкој игри у Србији.
Ауторка књиге Зајцев овом књигом завршила је трилогију, својеврсну историју Балета Народног позоришта, у којој је кроз разговоре, записе, исповести, сећања, портретисала најзначајније личности уметничке игре на нациналној сцени.
У претходне две књиге Зајцев је непосредно интервјуисала балетске уметнике, а новина у раду на трећој књизи је што се комуникација са живим учесницима одвијала путем електронске поште, а њихове исповести су пренете у облику који су они одабрали.
М.Б.