ОДРЖАН ЗАВРШНИ ГАЛА КОНЦЕРТ ЛАУРЕАТА 43. ТАКМИЧЕЊА МУЗИЧКЕ ОМЛАДИНЕ

29 март 2013

Уручењем награда најбољим такмичарима и Гала концертом лауреата 43. Међународног такмичења музичке омладине, одржаним у петак 29. марта на Великој сцени, затворено је овогодишње такмичење у дисциплини соло певање.

Победник у категорији женских гласова је Евгенија Јеремић из Србије а у категорији мушких гласова Стефан Хаџић из Србије. Млади певачи добили су награду од по 200 000 динара.
Друго место и по 150 000 динара освојили су у категорији женски гласови Александра Чухина из Русије и Васко Здравков из Македоније у категорији мушких гласова. Трећепласирани су Маја Мијатовић из Србије и Кристијан Антоновски из Македоније, они су награђени са по 100 000 динара.
Награду за најбоље извођење обавезног дела у категорији женских гласова добила је Александра Чухина, а у категорији мушких гласова Стефан Хаџић. Специјална награда Удружења композитора Србије припала је Евгенији Јеремић и Стефану Хаџићу.
Награду Савеза удружења ликовних уметника освојила је Евгенија Јеремић а награду публике добила је Маја Мијатовић. Награда најбољим кандидатима у категорији женских и мушким гласова из Србије отишла је у руке Евгеније Јеремић и Стефна Хаџића.
Најбољи од 25 такмичара из осам земаља, лауреати у две категорије певача, женски до 30 година и мушки до 32 године, наступили су на завршном Гала концерту уз оркестар Опере Народног позоришта под диргентском управом маестра Дејана Савића.
Програм је режирала Ивана Драгутиновић Маричић.
Овогодишње такмичење младих музичара у дисциплини соло певање свечано је отворено 21. марта у Коларчевој задужбини где су одржане три етапе такмичења.
М.Б.