НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ ИЗВЕДЕН ПЕРФОРМАНС ПОВОДОМ ПРЕМИЈЕРНЕ ОБНОВЕ "ТРАВИЈАТЕ"

25 септембар 2014

Поводом предстојеће премијерне  обнове "Травијате",  у четвртак 25. септембра у поподневним часовима на Тргу Републике одржан је перформанс (flash mob) којим је најављен повратак те опере на редовни репертоар Велике сцене Народног позоришта.
Том приликом, обучени у свакодневну одећу, прваци Oпере сопран Сања Керкез (Виолета Валери) и тенор Душан Плазинић (Алфред Жермон), уз пратњу Љиљане Цицнар Даниловић на хармоници и чланова Хорa, извели су популарну „Винску песму“, најпознатију нумеру из тог Вердијевог ремек дела.
Одушевљени грађани, који су се у том тренутку затекли на централном градском тргу, поздравили су уметнике громогласним аплаузом и узвицима браво. Подршку колегама пружили су и в.д. управника Народног позоришта Дејан Савић и в.д. директора Опере Ана Зорана Брајовић.
„Травијата“, под диригентском управом Ђорђа Павловића, биће  изведена у суботу 4. октобра на Великој сцени  (19,30), а у подели су и Вук Зекић (Жорж Жермон), Татјана Митић (Анина), Љубица Вранеш (Флора Бревоа), Игор Матвејев (Гастон), Данило Стошић (Комисионарио), Слободан Живковић (Ђузепе), Павле Жарков (Барон Дуфол), Михаило Шљивић (Маркиз) и Свето Кастратовић (Доктор Гренвил).
Режију Борислава Поповића из 1991. године обновила је Ивана Драгутиновић Маричић.
М.Б.

 

Снимак перформанса, у режији Александра Николића, можете погледати ОВДЕ