ДРАМА „БИЗАРНО“ УЧЕСТВУЈЕ НА 23. ПОЗОРИШНОМ МАРАТОНУ У СОМБОРУ

10 јун 2015

Драма „Бизарно“, по тексту Жељка Хубача, у режији Снежане Тришић, учествоваће на 23. Позоришном маратону који ће под слоганом „Театар на филму, филм у театру“, бити одржан од 14. до 20. јуна у Народном позоришту у Сомбору.
У овом црнохуморниом комаду о трауматизованом друштву и појединцима који се лече кроз агресију, деструкцију и самодеструкцију, играју Игор Ђорђевић (Мартин, Ричи, Дејан), Никола Вујовић (Ђиђа, Саша, Гага), Милош Ђорђевић (Воја, Милан, Бикса), Соња Милојевић (Катарина, Мајда, Светлана) и Сузана Лукић (Мина, Ксенија, Ива).
Драматург је Спасоје Ж. Миловановић, сценографију је урадио Дарко Недељковић, костиме Марина Меденица, а музику Срђан Марковић.
Представа, коју је Народно позориште у Београду урадило у копродукцији са Шабачким позориштем, премијерно је изведена 1. октобра 2013. године у Шапцу и 12. октобра на Сцени "Раша Плаовић".
Током маратона, публика ће моћи да види и представе Југословенског драмског позоришта, Регионалног позоришта Нови Пазар, Истарског народног казалишта из Пуле, Гледалишча Копер, Позоришта младих Нови Сад, Театра Ругантино из Загреба, Народног позоришта Ужице, Позоришта „Бошко Буха“...
М.Б.

Више о 23. Позоришном маратону можете прочитати ОВДЕ