ДРАМА “БИЗАРНО” ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА НА СЦЕНИ “РАША ПЛАОВИЋ”

12 октобар 2013

Представа "Бизарно" по драми Жељка Хубача у режији Снежане Тришић премијерно је изведена у суботу 12. октобра на Сцени "Раша Плаовић".

Комад је урађен у копродукцији са Шабачким позориштем у којем је, такође, са великим успехом претпремијерно изведен 1. октобра.
После нешто више од сат и 40 минута надахнуте игре, београдска публика наградила је громогласним аплаузом глумачку екипу у којој су били Игор Ђорђевић (Мартин, Ричи, Дејан), Никола Вујовић (Ђиђа, Саша, Гага), Милош Ђорђевић (Воја, Милан, Бикса), Соња Милојевић (Катарина, Мајда, Светлана) и Сузана Лукић (Мина, Ксенија, Ива).
Хубачев црнохуморни комад, који има троделну структуру, у оквиру које глумци играју по три лика, је прича о трауматизованом друштву и појединцима који се лече кроз агресију, деструкцију и самодеструкцију.
Кроз три приче које се догађају истовремено једнога дана у неком солитеру из комшилука препознајемо оно што се дешава свакога дана у многим солитерима овога града.
Прва прича догађа се на крову, друга у једном од станова вишеспратнице, а трећа у кафићу у сутерену. Кроз испреплитане судбине и бизарне случајности од крова до темеља обесмишљени су животи свих ликова, њихове судбине, али и смрти.
Солитер постаје метафора хијерархије и структуре криминализованог и трауматизованог друштва, која до апсурда изоштрава узроке и последице које нас свакодневно доводе до ивице симса.
У представи се на бизарно духовит начин преламају језиви злочини, смрт, насиље, убиства и самоубиства, трауме, зависности, сексуално злостављање и екплоатација жена, деструкција и самодеструкција, историјско и географско наслеђе и предодређење, кроз катаклизмично осећање безнађа у свакодневном животу и односима.
У сарадничкој екипи су Спасоје Ж. Миловановић (драматург), Љиљана Мркић Поповић (лектор), Дарко Недељковић (сценограф), Марина Меденица (костимограф), Срђан Марковић (композитор), Јасмина Урошевић (организатор), Сандра Жугић (инспицијент), Даница Стевановић (суфлер) и Димитрије Коканов (асистент драматурга).
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ
Извештај са извођења у Шапцу можете прочитати ОВДЕ