ДРАМА "БИЗАРНО" 30.09. УЧЕСТВУЈЕ НА ФЕСТИВАЛУ "ЈОАКИМ ВУЈИЋ" У ЛЕСКОВЦУ

25 септембар 2014

У оквиру такмичарског програма 50. Фестивала професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“, у уторак 30. септембра на сцени Народног позоришта у Лесковцу биће изведена драма Жељка Хубача "Бизарно", у режији Снежане Тришић.
У овом црнохуморниом комаду о трауматизованом друштву и појединцима који се лече кроз агресију, деструкцију и самодеструкцију, играју Игор Ђорђевић (Мартин, Ричи, Дејан), Никола Вујовић (Ђиђа, Саша, Гага), Милош Ђорђевић (Воја, Милан, Бикса), Соња Милојевић (Катарина, Мајда, Светлана) и Сузана Лукић (Мина, Ксенија, Ива).
Драматург је Спасоје Ж. Миловановић, сценографију је урадио Дарко Недељковић, костиме Марина Меденица, а музику Срђан Марковић.
У сарадничкој екипи су Љиљана Мркић Поповић (лектор), Јасмина Урошевић (организатор), Сандра Жугић (инспицијент) и Даница Стевановић (суфлер).
Представа, коју је Народно позориште у Београду урадило у копродукцији са Шабачким позориштем, премијерно је изведена 1. октобра 2013. године у Шапцу и 12. октобра на Сцени "Раша Плаовић".
На овогодишњем Фестивалу, од 27. септембра до 4. октобра, биће приказано укупно 14 представа, од којих је седам такмичарског карактера, две су ван конкуренције, а пет је намењено најмлађим посетиоцима.
М.Б.