ВИСОКИ ДОМЕТИ МЛАДИХ ТАЛЕНАТА НА ПРЕМИЈЕРИ ОПЕРЕ „ПЛАШТ“

Солисти Оперског студија Народног позоришта у Београду "Борислав Поповић" извели су премијерно на Великој сцени, у суботу 12. фебруара, оперу "Плашт" Ђакома Пучинија (1858-1924), у пратњи Хора и Оркестра Опере Националног театра.

Прво извођење те једночине опере на српској сцени, која је део познатог Пучинијевог "Триптиха", који чине и наслови "Ђани Скики" и "Сестра Анђелика", наишло је на изванредан пријем код публике. Млади таленти (Вук Зекић, Дејан Љутовац, Михаило Шљивић, Ана Петричевић, Љубица Вранеш, Данило Стошић, Марија Митић и Славен Чича) који су доказали да се на њих с правом може рачунати, појачани прваком Куће Јанком Синадиновићем, награђени су вишеминутним бурним аплаузом и узвицима “браво”.
Ова захтевна представа, велике драмске снаге, пуна контраста и узбудљивих сукоба ликова, припремана је под музичким руководством примадоне Радмиле Бакочевић, у редитељској поставци доајена оперске режије и искусног педагога Дејана Миладиновића и под диригентском управом маестра Дејана Савића. Радња опере дешава се почетком 20. века, на броду на Сени, где станује старији, али снажан и груб морепловац са својом много млађом, лепом женом, чија превара ће довести до трагичног догађаја.
Сценографију је креирао Александар Златовић, а костиме Катарина Грчић Николић.
Прва реприза је 19. фебруара
М.Б.