УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НАЈУСПЕШНИЈИМA У ОБЛАСТИ ПРИВРЕДЕ И КУЛТУРЕ

Свечана додела признања најуспешнијим личностима и компанијама у области привреде и културе у протеклој деценији, у организацији Клуба привредних новинара Србије и новинара који прате културу, одржана је у понедељак 7. фебруара на Великој сцени.

Жири Клуба Привредних новинара, у којем је било 15 угледних привредних новинара, једногласно је одлучио да Златна плакета Привредник који је обележио деценију припадне Мирославу Богићевићу, председнику Концерна Фармаком МБ - Шабац, а златна плакета Компанија која је обележила деценију МК Групи - Нови Сад. Златна плакета Пословни човек године уручена је Горану Перчевићу, генералном директору предузећа Интеркомерц а.д. у Београду.
Жири је одлучио и да признање Банкар деценије припадне Драгињи Ђурић, председнику Извршног одбора Банке Интесе, златна плакета за пословну визију Душану Бајатовићу, а плакета за пословни потез године Галеници а.д. Земун. Златну плакету за подршку развоју домаће привреде жири је доделио Европској банци за обнову и развој. Њима је уз плакету симболично уручен и »златни динар Цара Душана« - дар златаре Мајданпек. Златна плакета за развој одбрамбене индустрије припала је Драгану Шутановцу, а Златна плакета и Златни динар Цара Душана за јачање привредних и културних веза Србије и Републике Српске Милораду Додику.
Признање Компанија која је обележила деценију и такође златник Цара Душана уручени су следећим привредним кућама: Делта Ђенерали, Гемакс, Мона, Апатинска пивара (бренду Јелен), Информатика а.д., Импол севал, ИТМ груп, Флори трејд, Ауто- Чачак, Еуробанка ЕФГ (за друштвену и корпоративну одговорност), Меркур - Врњачка бања и Службени гласник.
Предузеће БАК - Београд је добитник плакете за врхунска достигнућа у индустријском дизајну, а Промонт Груп - Нови Сад је лидер малог и средњег бизниса.
На предлог новинара који прате културу, жири је доделио две златне плакете ствараоцима који су обележили деценију. Добитници су Емир Кустурица и Владимир Величковић. Жири је једногласно одлучио да признање привредни новинар године припадне Милану Ћулибрку, главном и одговорном уреднику Економиста.