У РУСКОМ ДОМУ ОДРЖАН КОНЦЕРТ СУЗАНЕ ШУВАКОВИЋ САВИЋ И ПЕВАЧА ОПЕРСКОГ СТУДИЈА

Концерт под називом "Русији с љубављу", на којем су учествовали првакиња Опере Народног позоришта Сузана Шуваковић Савић и млади певачи Оперског студија "Борислав Поповић", одржан је у четвртак 11. априла у Великој сали Руског дома у Београду.

Програм су отворили специјални гости - чланови плесног ансамбла "Росинка", а потом се на бини, поздрављена громогласним аплаузом публике, појавила примадона Савић која је, уз клавирску пратњу Невене Живковић, извела популарну руску романсу "Очи чорние".
У наставку, полазници Оперског студија изводили су композиције "Стари муж", "Мила нане", "Амор ти виета", "Ах ти нива моја"...
Сузана Шуваковић Савић је отпевала и арију Татјане из опере "Евгеније Оњегин" Петра Иљича Чајковског, а за крај програма, сви учесници, на опште одушевљење публике у препуној сали, извели су познату српску традиционалну песму из Првог светског рата "Тамо далеко".
Концерт, који су заједнички приредили Народно позориште у Београду и "Руски дом", одржан је поводом 80 година постојања тог руског центра за науку и културу у Републици Србији.
М.Б.

Више информација о Оперском студију "Борислав Поповић" можете пронаћи ОВДЕ