Спектакл на отвореном: Поводом 100 година од оснивања ансамбла Опере Народног позоришта у Београду, 14. септембра на Сава Променади бесплатан Гала концерт „Опера на води“

Поводом 100 година од оснивања ансамбла Опере Народног позоришта у Београду, 14. септембра (20,00) на Сава Променади, шеталишту у оквиру „Београда на води", биће одржан бесплатан Гала концерт под називом „Опера на води“. 

У оквиру овог спектакла на отвореном, који се одржава другу годину заредом, публика ће имати прилику да ужива у популарним аријама, дуетима и хоровима из познатих опера које су највећим делом заступљене на редовном репертоару Народног позоришта.

Под диригентским управама Ђорђа Павловића и Ђорђа Станковића, уз Оркестар и Хор, учествоваће прваци Опере Народног позоришта у Београду.

Као специјални гост наступиће мецосопран из Немачке Сања Анастасиа.

Концертмајстор је Едит Македонска, док је режија поверена Ивани Драгутиновић Маричић. 

Овај прворазредни културни догађај, као поклон Београђанима и свим посетиоцима главног града Србије, представља и ове године промоцију духа српске престонице као космополитског града са богатом уметничком традицијом.

Подсећања ради, пре годину дана, 22. септембра, на истој локацији, пред 5.000 гледалаца одржан је спектакуларан концерт поводом 150 година постојања Народног позоришта у Београду.

М.Б.

 

Прочитајте још вести