„СЛИКА ДОРИЈАНА ГРЕЈА“ 2. ОКТОБРА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ - ПРВА БАЛЕТСКА ПРЕДСТАВА У НОВОЈ СЕЗОНИ

Прва балетска представа у новој сезони - „Слика Доријана Греја“, у кореографији и режији Владимира Логунова, са Дејаном Коларовим у насловној улози, биће изведена у петак 2. октобра (19,30) на Великој сцени.
У подели су и Милан Рус (Лорд Хенри), Данил Колмин (Базил Холворд), Тамара Ивановић (Сибил Вејн), Милош Маријан (Џејмс Вејн), Маја Варићак Антић (Елис Ванделер)...
Представа је инспирисана истоименим романом Оскара Вајлда из 1891. године у којем овај славни ирски књижевник кроз причу о Доријану, без устезања критикује лицемерје и неморал у свом непосредном окружењу, а Логунов је одабрао 12 кључних сцена који је на најбољи начин осликавају.
Као и у роману, Доријан Греј данашњице је леп и млад, али је у потпуности разорен изнутра.
У нереалној визији света, у потрази за вечитом младошћу, а у мрачном окружењу, Доријан, на кога изузетно утичу околности и друштво, постаје лош. Он, једноставно ужива у животу. Нема никакве циљеве, посебно не племените. Када његово стање коначно постане скроз лоше, Доријан одлучује да нестане са овог света...
У представи учествује целокупни ансамбл Балета Народног позоришта у Београду.
Аутор либрета је Душан Милосављев, асистент кореографа била је Маја Варићак Антић док је избор музике урадила Александра Паладин која се одлучила за композиције Ралфа Вон Вилијамса, Мајкла Типита, Кшиштофа Пендерецког и Ђерђа Лигетија.
Сценографију је креирао Борис Максимовић, а костиме Катарина Грчић Николић.
Представа је премијерно изведена 30. марта 2015. године.
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести