ШЕКСПИРОВ „ХЕНРИ ШЕСТИ“, У РЕЖИЈИ НИКИТЕ МИЛИВОЈЕВИЋА, ИЗВЕДЕН ЈУБИЛАРНИ 50. ПУТ

Представа „Хенри Шести“, по тексту Вилијама Шекспира, у адаптацији и режији Никите Миливојевића, изведена је на Великој сцени јубиларни 50. пут 18. новембра, у оквиру ревије представа „Шекспиру у част“.
У овој трагикомедији са елементима гротеске, насловну улогу тумачио је Хаџи Ненад Маричић, а у великом ансамблу су и Предраг Ејдус (Бискуп од Винчестера, касније кардинал), Танасије Узуновић (Војвода од Глостера), Борис Пинговић (Војвода од Самерсета), Небојша Кундачина (Ричард Плантаџенет), Бранко Јеринић (Ерл од Ворика), Милош Војновић (Ерл од Сафока), Слободан Бештић (Лорд Талбот), Дејан Карлечик (Шарл, краљ Француске), Павле Јеринић (Вернон), Бојан Кривокапић (Бесит) и Јелена Ђулвезан (Јована од Арка).
У представи, која је премијерно изведена 11. маја 2012. године у чувеном Глоб театру у Лондону, у оквиру "Културне олимпијаде", суделују и музичари Бора Дугић (фрула), Зоран Живковић (виолина) и Илија Павловић (хармоника).
„Хенри Шести“ је урађен у копродукцији са Фондом „Лаза Костић" и Глоб театром.
На 7. Позоришном фестивалу „Театар у једном дејству“, одржаном од 5. до 10. октобру 2012. године у Младеновцу, „Хенри Шести“ је проглашен за најбољу представу.
На матичној сцени и гостовањима представу је до сада видело више од 12.000 посетилаца.
М.Б.

Више о ревији представа „Шекспиру у част“, можете прочитати ОВДЕ

Прочитајте још архивираних вести