ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ 17. 04. ГОСТУЈЕ СА ШЕКСПИРОВОМ ДРАМОМ „ПЕРИКЛЕ“ У РЕЖИЈИ НИКИТЕ МИЛИВОЈЕВИЋА

Шабачко позориште гостоваће у недељу 17. априла (19,30) на Великој сцени са једном од најређе извођених Шекспирових драма - „Перикле” у режији Никите Миливојевића.
Откривајући тајне Шекспирове духовитости, домишљатости и спретности, Миливојевић је послао значајне поруке о неисплативости варања, о исправности и истрајности љубави и о томе да је „читав свет позорница“.
- У питању је бајковита драма која доноси фантазију и надреалност какве у већини Шекспирових комада не постоје. Реч је о бајковитом делу које има блиску везу са нашом стварношћу – сматра редитељ.
У ансамблу су Анета Томашевић, Соња Милојевић, Зоран Карајић, Ервин Хаџимуртезић, Дејан Шарковић, Владимир Милојевић, Деана Костић, Милош Војновић, Страхиња Баровић и Кристина Пајкић.
„Перикле“ је премијерно изведен 25. јуна прошле године у Вили Станковић у Чортановцима, у оквиру другог Шекспир фестивала.
Гостовање у Народном позоришту уприличено је поводом обележавања 400. годишњице смрти славног енглеског песника и драмског писца Вилијама Шекспира (26.04. 1564. - 23.04. 1616.).
Тачно на годишњицу смрти, у суботу 23. априла, ансамбл Драме Народног позоришта у Београду, одиграће на Великој сцени његов комад „Хенри Шести“ кој је, такође, режирао Миливојевић.  
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести