ПРВАЦИ БАЛЕТА ИЗ КИЈЕВА, ОЛГА ГОЛИЦА И ДЕНИС НЕДАК, ГОСТОВАЛИ У БАЛЕТСКОМ СПЕКТАКЛУ „КРЦКО ОРАШЧИЋ“ ИЗВЕДЕНОМ У ЦЕНТРУ „САВА“

Прваци Балета из Кијева, Олга Голица и Денис Недак, гостовали су у представи „Крцко Орашчић“, која је изведена 21. јануара у Великој дворани Центра „Сава“.
У овом класичном спектаклу, на музику Петра Иљича Чајковског, у кореографији Константина Костјукова, и у организацији Центра „Сава“ и Народног позоришта, Галица је наступила у улози Маше, док је Недаку била поверена насловна рола.
У представи, којом је дириговао гост из Италије Јакопо Сипари ди Пескасероли, учествовао је и целокупни ансамбл Балета и Оркестар Народног позоришта, као и чланови Дечијег хора "Хориславци" у улогама Анђела.
Основу балета чини бајковита божићна авантура, заснована на причи Е.Т.А. Хофмана „Крцко Орашчић и Краљ мишева“, написаној 1816. године.
Славни француски књижевник и драмски писац Александар Дима, у међувремену је  адаптирао ту Хофманову причу о девојчици и њеној божићној авантури која уз фантастичну музику Чајковског осваја публику на свим континентима.
Тако је било и на извођењу у Центру "сава" - после два сата веома упечатљиве и надахнуте игре, гледаоци су дуготрајним и бурним аплаузима наградили комплетну уметничку екипу.
Сценографију и костиме креирала је Ангелина Атлагић.
Представа је премијерно изведена на Великој сцени Народног позоришта 18. марта 2014. године.
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести