ПРВА РЕПРИЗА "АИДЕ" ИЗВЕДЕНА СА УСПЕХОМ, СЛЕДЕЋЕ ИЗВОЂЕЊЕ 18.05. У ВИМИНАЦИЈУМУ

Прва реприза опере славног италијанског композитора Ђузепеа Вердија "Аида", у режији Огњана Драганова, под диригентском управом Питера Леонарда, изведена је у недељу 14. априла на Великој сцени.

Публика је и овога пута, као и на премијери четири дана раније, веома добро прихватила представу и наградила све актере вишеминутним бурним аплаузом.
Сценски моћна, извођачки веома захтевна Вердијева опера у четири чина у новој поставци има све одлике спектакла који је објединио креативне снаге извођача, редитеља, сценографа, костимографа, кореографа.
У подели су били Ана Рупчић Петровић (Аида), Наташа Јовић Тривић (Амнерис), Хон Ли (Радамес), Александар Стаматовић (Амонасро), Ненад Јаковљевић (Рамфис), Михаило Шљивић (Краљ), Биљана Солдо (Свештеница) и Данило Стошић (Гласник).
Наредно извођење "Аиде", биће одржано 18. маја у Виминацијуму, у оквиру обележавања 1.700 година Миланског едикта.
Аутор либрета је Антонио Гисланцони.
Сценографију су креирали Дејан Миладиновић и Мираш Вуксановић, костиме Миланке Берберовић обновила је Катарина Грчић, кореографију је урадио Константин Костјуков, избор видео материјала припремио је Дејан Миладиновић, а за видео продукцију био је задужен Петар Антоновић.
М.Б.