ПРОМОЦИЈА МОНОГРАФИЈЕ МИЛАНКЕ БЕРБЕРОВИЋ "УМЕТНОСТ СЦЕНСКОГ КОСТИМА" 25.09. НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

Промоција монографије Миланке Берберовић „Уметност сценског костима“, коју је објавио Факултет примењене уметности у Београду, биће одржана у петак 25. септембра у 19 часова на Великој сцени.
Програм ће водити глумица Народног позоришта (НП) у Београду Дејана Миладиновић, а о монографији и ауторки говориће историчар уметности Дијана Милашиновић и ликовни критичар Весна Тодоровић.
У уметничком делу промоције, коју ће пратити изложба скица и костима Миланке Берберовић, учествоваће прваци Опере НП Наташа Јовић Тривић, Сања Керкез, Иван Томашев, Миодраг Д. Јовановић, Јасмина Трумбеташ Петровић, Ана Рупчић и Јанко Синадиновић, члан Балета НП Милош Маријан, солисткиња Балета НП Милица Јевић Дрндаревић, првакиња Драме НП Нада Блам и гостујући глумци Љиљана Ђурић и Вук Салетовић.
Режија је поверена Ивани Драгутиновић Маричић, сценографију ће урадити Мираш Вуксановић и Јасна Сарамандић, док ће за видео материјал бити задужен Петар Антоновић.
Миланка Берберовић дипломирала је Сценски костим 1977. године на Академији примењених уметности у Београду.
До сада је имала 155 реализованих костимографија, приредила је 15 самосталних изложби сценског костима, а учествовала је и на 145 колективних изложби – Мајски салон, Октобарски салон, Прашки квадријенале…
Добитник је бројних награда и признања, укључујући и Награду за животно дело.
Од 2009. године је професор емеритус Универзитета уметности у Београду.
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести