ПРИМАДОНА ОЛГА МИЛОШЕВИЋ ГОШЋА ЦИКЛУСА "СУСРЕТИ" 29.03. У МУЗЕЈУ НП

У оквиру циклуса "Сусрети", у петак 29. марта (18,00) у Музеју Народног позоришта биће одржано вече са примадоном Олгом Милошевић.

Олга Милошевић рођена je на Цетињу 1937.године.
Учила је певање код чувене певачице и педагога Зденке Зикове у Београду и код светски познатог баритона Ђина Бекија у Сијени.
Солистичку каријеру почела је као солиста хора АКУД «Бранко Крсмановић» на турнеји по САД 1960, (Карнеги Хол).
У Опери Народног позорришта у Београду дебитовала је 1963. и за више од тридесет година активне каријере, отпевала је око 70 улога на оперским сценама Београда, Осијека, Сарајева, Љубљане, Ријеке, Темишвара, Букурешта, Еревана, Казања, Одесе, Москве, Самарканда, Беча, Рима, Палерма, Венеције, Каира, Лозане, Осла, Берлина, Прага.
Концертно је наступала још и у Аману, Бејруту, Кувајту, Дамаску, Пјонгјангу, Риму, Торину, Паризу, Ванкуверу, Сијетлу, а као солиста «Бранка Крсмановића» у више од 60 градова у СAД.
Међу њеним оперским партнерима са сцене посебно место заслужују Марио дел Монако, Умберто Борсо, Луиђи Отолини, Микеле Молезе, Николае Херлеа, Лућано Салдари, Пјеро Капућили, Грејс Бамбри, Сета дел Гранде, Владимир Пјавко, Јанез Лотрич...
Разговор ће водити кустос Музеја Драган Стевовић.
Видео материјал је припремио Петар Антоновић.
Улаз је слободан.
М.Б.