ПРИХОД ОД ПРЕДСТАВЕ "АУТОПУТЕМ" (26. 10.) ЗА ОБНОВУ ПОЗОРИШТА У ВРАЊУ

Ансамбл Позоришта "Бора Станковић" у Врању гостоваће у суботу 26. октобра на Сцени "Раша Плаовић" (20,30) са представом "Аутопутем", а комплетан приход од продатих улазница (цена 250,00 динара) биће уплаћен на рачун тог театра који је изгорео у пожару 2. јула 2012. године.

„Аутопутем“, по тексту и у режији Ане Ђорђевић, један је у низу комада који се баве темом онога што се дешава у позоришту „иза сцене“, односно, током прављења представе.
- Од свега тога публика на крају може да види само крајњи резултат, а остаје ускраћена да завири у збивања која обијују драматиком која често превазилази значај и интензитет драме која се одвија на сцени. Међутим, специфичност ове представе у односу на друге које се баве сличном темом, састоји се у томе што се њена прича бави проблемом прављења представе у нашој средини и у савременим околностима,која подразумевају изразиту егзистенцијалну, моралну, и креативну кризу, кризу у међуљудским односима, и кризу идентитета младих генерација, које више нису у могућности да нађу мир и сигурност у градовима у којима живе, већ се стално налазе негде на аутопуту, у потрази за остварењем професионалног и личног сна - каже Ана Ђорђевић. У подели су Радмила Ђорђевић (Надежда), Кристина Јањић (Анђелка), Милена Стошић (Снежана), Јелена Асановић (Милица), Бојан Јовановић (Мали), Драган Живковић (Бориша), Марко Петричевић (Здравко) и Ненад Недељковић (Страхиња).
М.Б.