ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ - ПРИПРЕМЕ ЗА АУДИЦИЈЕ МЛАДИХ ОПЕРСКИХ УМЕТНИКА У САД, 16. ЈУНА У 11,00

Пијаниста, корепетитор и vocal/opera coach из Њујорка Ђорђе Нешић одржаће у понедељак 16. јуна (11,00) у Хорској сали Народног позоришта у Београду предавање на којем ће говорити о образовним и професионалним приликама које имају млади уметници у САД-у.
Скуп, у организацији Оперског студија "Борислав Поповић" Народног позоришта у Београду, намењен је, пре свега, студентима оперског и соло-певања, односно младим напредним певачима из високих и средњих школа и оперских студија који ће, ако буду желели, моћи и да отпевају по арију или соло песму, како би добили објективно мишљење о пројектима за које се могу пријавити, или за које могу да се припремају.
Певачи који понесу листу арија које су спремни да певају на потенцијалним аудицијама, моћи ће да их упореде са тренутно најтраженијим листама и репертоаром у САД-у.
Такође, овај скуп намењен је и вокалним корепетиторима и пијанистима.
Сви они који желе да присуствују предавању, за додатне информације могу да се обрате редитељки Опере Народног позоришта у Београду Ивани Драгутиновић Маричић на бројеве мобилних телефона 064 1446 107 или 062 224 974.
Нешић, који живи и ради у Њујорку, САД, готово искључиво се бави радом са оперским
певачима, од свирања реситала, до припрема певача за оперске улоге, концерте и аудиције.
Певачи са којима тренутно ради су Светлана Сердар, Давид Бижић, Сава Вемић, Димитрије Лазић, а међу онима које је београдска публика могла да види на преносима из Метрополитен опере налазе се Julianna Di Giacomo, Adam Diegel, Sarah Coburn, Mikhail Svetlov, Alyson Cambridge, Kate Lindsey, Michael Todd Simpson, Sandra Eddy...
Кроз организацију „Opera America“, Нешић се бави и промоцијом оперске уметности, образовањем младих певача широм земље, као и организацијом и извођењем концерата.
Као пијаниста и професор, гостовао је у познатим оперским кућама, школама, универзитетима и фестивалима међу којима су Tanglewood Festival, Aspen Music Festival, Greenwich Music Festival, Houston Grand Opera, San Francisco Opera, Juilliard School, Lincoln Center, United Nations General Assembly, University of Texas San Antonio, University of Milwaukee...
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести