ПОЗОРИШТЕ „БОРА СТАНКОВИЋ“ ИЗ ВРАЊА 21. ДЕЦЕМБРА ГОСТУЈЕ СА ПРЕДСТАВОМ „РУЖА, УВЕЛА“

Позориште „Бора Станковић“ из Врања гостоваће 21. децембра на Сцени „Раша Плаовић“ (20,30) са представом „Ружа, увела“, по тексту Боре Станковића, у драматизацији Јелене Мијовић и режији Милана Нешковића.
У подели су Радмила Ђорђевић (Аџика), Жетица Дејановић (Марија), Бојан Јовановић (Коста), Кристина Јањић Стојановић (Стана), Марко Петричевић (Никола), Саша Стојковић (Јован), Милена Стошић (Аница), Драган Живковић (Илија), Јелена Филиповић (Цвета) и Тамара Стошић (Циганка).
- Бора Станковић је истинит, али зарад позоришта мора пре свега бити вероватан. За то се побринула Јелена Мијовић, комбинујући више Бориних ликова из разних дела, тиме створивши, ново ауторско дело које “оно некад” Врање смешта у данашњи систем вредности, опонашајући савремене односе. Ово је представа о некдашњим људима у данашњем свету. Они су заиста ту. Препознаћете их у чекаоници, на улици, кафани, послу... И наравно код куће! На жалост или не, менталитет само стари са годинама, не мења се – каже Нешковић, који је, уједно, и сценограф представе премијерно изведене пре два месеца, 21. октобра, у оквиру 36. Фестивала “Борини позоришни дани”.
М.Б.

 

Прочитајте још архивираних вести