ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ДЕТЕТА, НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ

Поводом Светског дана детета, у понедељак 1. јуна на Великој сцени, одржан je хуманитарни концерт "Музика је... нада, љубав, снага", у организацији Народног позоришта (НП) у Београду и Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР).
Под диригентским управама Весне Шоуц и Ане Зоране Брајовић, и у режији Иване Драгутиновић Маричић, наступили су прваци и солисти Опере Народног позоришта у Београду Јадранка Јовановић, Софија Пижурица, Александра Ангелов, Миодраг Д. Јовановић, Дејан Максимовић, Владимир Андрић, Драгољуб Бајић, Дарко Ђорђевић, Драгутин Матић, Невена Матић и Михаило Шљивић.
У програму су учествовали и драмски уметник Бранислав Томашевић, Оркестар Народног позоришта у Београду, чланови Дечијег хора „Хориславци“ и статисти НП.
У веселој, раздраганој, а на тренутке, чак, и карневалској атмосфери, изведени су, у аранжману Драшка Јанковића, неки од највећих хитова дечије музике као што су „Браћу не доносе роде”, “Најлепша мама на свету”, “Ивин воз”, “Заклео се бумбар”, “Вуче, вуче бубо лења”, “Разболе се лисица”, “Миш је добио грип”… и на бис „Кад си срећан“.
Публика у препуној сали, међу којом су била и бројна деца прешколског узраста, али и она нешто старија, поздрављала је уметнике после сваке нумере бурним аплаузом, а на крају концерта, наградила их је вишеминутним стајаћим овацијама.
Сценографију је урадила Невенка Видак, костиме је креирала Сара Брадић, а за видео прилоге били су задужени Дејан Остојић и Александар Савић.  
Комплетан приход од продатих улазница биће намењен изградњи новог дечјег Хемато-онколошког одељења Клинике за дечје интерне болести у Нишу.
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ

Прочитајте још архивираних вести