ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА РЕПУБЛИЧКИМ ЗАВОДОМ ЗА СПОРТ И МЕДИЦИНУ СПОРТА

У Републичком заводу за спорт и медицину спорта, у понедељак 22. априла потписан је Споразум о сарадњи између те медицинско-спортске установе и Народног позоришта у Београду.

Тим поводом, одржана је и конференција за новинаре на којој су учествовали в.д. управника Народног позоришта у Београду Дејан Савић, његов помоћник Александар Стаматовић, директор Завода за спорт и медицину спорта Јасминко Поздерац и државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић.
Споразумом је, између осталог, предвиђено да запослени у Народном позоришту, а пре свега чланови Балетског ансамбла имају на располагању све капацитете завода. Осим сале и теретане за вежбање, они ће моћи да користе и све расположиве медицинске капацитете.
Савић је рекао да је једна оваква врста фузије "природна и пожељна".
- Ако бисте уметност посматрали одвојено од спорта, то онда не би имало целину. Балетска уметност састоји се од 60 посто физичке активности тако да и наш ансамбл има сличне проблеме са повредама као и спортисти. Ми желимо да се развијамо и продужимо век играчима, а бригу о здрављу и свему осталом поверили смо најбољима - казао је Савић.
Његово мишљење дели и Стаматовић који је напоменуо да подржава сарадњу са научном установом спорта јер се тим чином директно помаже уметности.
М.Б.