ПИСМО УПУЋЕНО РЕДАКЦИЈИ ДНЕВНОГ ЛИСТА "БЛИЦ" 31. АВГУСТА

Молимо вас да на основу Закона о јавном информисању објавите исправку текста "Хитан састанак УО због Савића", објављеног у вашем листу 30. августа ове године на страни 22.

У овом непотписаном чланку, како "Блиц" сазнаје од неименованих и необавештених извора све је нетачно, почев од наслова. Наиме, седница УО Народног позоришта није одржана 29. августа по "хитном поступку" ни због в.д. управника Дејана Савића већ се ради о редовној седници која је заказана у јуну ове године, а пред почетак нове сезоне у којој ће Народно позориште имати чак 12 премијера.
Конкурс за избор управника расписан је у законском року од 60 дана пре истека мандата вршиоца дужности управника, био је отворен 15 дана, и објављен у високотиражном листу "Вечерње новости", а не како се наводи у тексту "без икакве медијске пажње".
Чланови Народног позоришта за које је речено да су наводни кандидати за место управника, јавили су се Управи и демантовали ове тврдње, те захтевали да се о овоме обавести јавност, што овим путем и чинимо.
Најзад, тачно је само оно што је изјавио члан УО Живорад Ајдачић, да ће се тек следећег четвртка расправљати о предлогу за управника Народног позоришта.
НАРОДНО ПОЗОРИШТE