ОВАЦИЈЕ У КОПЕНХАГЕНУ ЗА УМЕТНИКЕ БЕОГРАДСКОГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Серија успешних наступа чланова Народног позоришта у Амбасади Србије у Копенхагену, настављена је 15. фебруара за Дан државности Републике Србије.

Наиме, тим поводом, мецосопран Наташа Јовић Тривић и бас Небојша Бабић, уз клавирску пратњу Ивана Јовановића одржали су веома успешан оперски концерт којем је присуствовало 48 представника амбасада.
Публика у препуној сали била је одушевљена наступом наших уметника, које је после сваке композиције награђивала дуготрајним и срдачним аплаузом, а на крају их је испратила овацијама.
На програму су били дуети и арије из представа “Адријана Лекуврер”, “Фигарова женидба”, “Самсон и Далила”, “Кармен”, “Италијанка у Алжиру”... као и композиције “Веруј да те љубим”, “Киша иде нано моја”, “Благаславлају вас леса”, “Све док је твога благог ока”... 
Уметници Народног позоришта чести су и радо виђени гости у нашој Амбасади у Копенхагену за чије наступе увек влада веома велико интересовање. Успешна гостовања, која су остварена на иницијативу наше амбасадорке у тој скандинавској земљи Виде Огњеновић, до сада су имали Владимир Андрић, Сања Керкез, Невена Живковић, Сузана Шуваковић Савић, Љиљана Благојевић...
М.Б.

Линкови:

Танјуг