ОПЕРА „ЕВГЕНИЈЕ ОЊЕГИН“ СА ВЕЛИКИМ УСПЕХОМ ИЗВЕДЕНА У ТЕМИШВАРУ

Опера Народног позоришта у Београду, у оквиру Протокола о сарадњи, гостовала је у Темишвару, где је у дворани Националне опере изведено ремек – дело Петра Иљича Чајковског „Евгеније Оњегин“.
Препуна дворана је стојећим овацијама поздравила наше уметнике, који су овакве сјајне реакције заслужили импресивним наступом, изврсним музицирањем и убедљивом сценском појавом.
Одличан Оркестар, звучан Хор и уигран Балет такође су одушевили домаћине, који су закључили да се ради о једном од најуспешнијих гостовања у пријатељском Темишвару.
Посебно су били задовољни и поносни бројни представници Срба у Румунији, који су били присутни пре, за време и после представе, и провели време у срдачном разговору и дружењу са члановима бројне експедиције из Београда, која је бројала више од 200 људи.
Ансамбл солиста на челу са гостом Николом Мијаиловићем у насловној улози, Јасмином Трумбеташ Петровић, Наташом Јовић Тривић, Дејаном Максимовићем и Драгољубом Бајићем у главним улогама, уз остале солисте изнео је највећи терет успеха својим великим гласовима и ангажованом глумом у тој мери, да су појединци из публике која је у Темишвар дошла из скоро целе Румуније, били искрено дирнути њиховим наступом.
Након представе, домаћини су организовали велики пријем за све учеснике у најтоплијем и пријатељском духу. Остала је обавеза да се драгим колегама из Темишвара, Народно позориште на исти начин одужи приликом гостовања са насловима „Кавалерија Рустикана“ Маскањија и „Пајацима“ Леонкавала, најављеног за пролећни део сезоне.
Својим присуством, ову значајну манифестацију и успех српске културе у Румунији увеличао је и Генерални конзул Србије у Темишвару, Њ.Е. г. Лазар Манојловић, чијом заслугом и трудом неколико година уназад ова размена између националних институција културе Србије и Румуније добија на замаху.

Прочитајте још архивираних вести