ОБНОВЉЕНА САРАДЊА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА СА КИПАРСКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА КУЛТУРЕ

БЕОГРАД, 22. август - В.д. управника Народног позоришта у Београду Дејан Савић боравио је претходних дана на Кипру у циљу обнове сарадње са институцијама културе те острвске државе.

Између осталог, једна од основних тема разговора било је учешће Опере Народног позоришта следеће године на престижном Фестивалу културе "Афродита" у граду Пафосу, иначе културној престоници Европе за 2017. годину. На овој значајној манифестацији до сада су гостовали Марински театар из Санкт Петербурга, Софијска национална опера, Народно позориште из Братиславе, Пољска државна опера...
Започети су и разговори о гостовању у Театру "Риалто" у Лимасолу где је Опера Народног позоришта већ неколико пута наступала са великим успехом пред бројном публиком.
Такође, у плану је и учешће на Фестивалу "Киприа" који је спреман да угости неку представу Народног позоришта мањег обима из сва три сектора - Драме, Опере и Балета.
Током посете, Савић је био гост амбасаде Србије у Никозији и Његове екселенције амбсадора Саве Ђурице који је дао пуну подршку овим иницијативама за сарадњу на пољу културе.
М.Б.