ЗАГРЕБАЧКИ ТЕАТАР „ПЛАНЕТ АРТ“ ГОСТУЈЕ 8. И 9. ОКТОБРА У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ

Театар „Планет Арт“ из Загреба гостоваће 8. и 9. октобра у Народном позоришту са представама „Ритина школа“ Вилија Расела и „Племена“ Нине Раине.
Реч је о, тренутно, најизвођенијим и најнаграђиванијим драмским комадима у Хрватској који се баве универзалним темама, а које ће, у сваком случају, препознати и београдска публика.
У “Ритиној школи” - динамичној комедији пуној интелигентног хумора у којој се двоје главних јунака суочавају са важним животним одлукама и питањима, играју Марко Торјанац и Наташа Јањић.
Представа ће бити изведена у четвртак 8. октобра (20,30) на Сцени “Раша Плаовић”.
Дан касније, на истој сцени и у исто време, публика може да погледа драму Нине Раине “Племена” која нам пружа слику данашњег света - говори о потреби за припадности и о свему што она носи: од појединачних хијерархија, интереса и правила почевши од саме породице надаље.
Кроз интригантну и катарзичну причу о љубави и издаји, ова вишеструко награђивана драма  у режији Славице Кнежевић, показује нам да о тој (не)припадности и даље зависи срећа појединца. Штавише, уместо да нам понавља како смо сви једнаки “Племена” нам нуде спознају и указују на чињеницу колико смо различити.
У подели су Марко Торјанац, Славица Кнежевић/ Јасна Палић Пицукарић, Ванда Винтер/ Лана Гојак, Јанко Поповић Воларић/ Матија Качан, Славен Шпановић и Петра Куртела.
Театар “Планет Арт“ је већ десет година једно од најуспешнијих позоришта у Хрватској. Реч је о независном, приватном театру драмског профила које на сцену поставља савремене драмске текстове који говоре о темама и проблемима присутним у хрватском друштву.
Мисија овог позоришта је да заступа позитивне и хуманистичке вредности наше цивилизације. У том смислу, „Планет Арт“ је прво позориште које је снажним драмским представама проговорило о многим, често табу, темама попут ксенофобоије и хомофобије, педофилије унутар католичке цркве, корупције у образовном систему...
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести