НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ ОРГАНИЗУЈЕ ТЕАТАРСКЕ И МАРКЕТИНШКЕ ПРОГРАМЕ ПОВОДОМ 27. МАРТА

Народно позориште у Београду обележиће Светски дан позоришта – 27. март путем разних театарских и маркетиншких програма чији је циљ популаризација позоришне уметности.

Програм ће почети у 12 часова акцијом "Отворена врата" током које ће посетиоци, уз медијатора др Милована Здравковића, сазнати најосновније историјске податке о овом здању културе од националног значаја, упознати се са процесом рада, обићи гардеробе, радионице, позоришни бифе...
Сат времена касније, у Музеју Народног позоришта биће одржан сусрет са в.д. директора Драме Спасојем Ж. Миловановићем и популарним немачким глумцем Александром Раденковићем, тумачем насловне улоге у Шекспировом "Хамлету" са којим ће ансамбл "Шаушпилхауса" из Диселдорфа 28. марта гостовати на Великој сцени.
Посетиоци ће бити у прилици и да виде део пробе ове представе коју је режирао Стафан Валдемар Холм.
У фоајеу Велике сцене биће приказана изложба костима из фундуса Народног позоришта.
Током дана, у оквиру промотивних активности, испред главног улаза у Национални театар биће постављен штанд са рекламним материјалима, као и плазма екран на којем ће се емитовати спотови и инсерти из представа Народног позоришта.
Костимиране разводнице и статисти делиће репертоар, флајере и друге промотивне материјале Народног позоришта и његовог Музеја испред главног улаза у зграду, на балкону Прве галерије, централним пунктовима током обиласка позоришта у оквиру "Отворених врата" и на Тргу Републике (некадашњи Позоришни трг).
Посетиоцима ће бити понуђено да попуне упитник, који може бити од користи маркетингу и истраживачком центру, а у знак захвалности добиће поклон улазнице или неки од сувенира Народног позоришта (календар, разгледница, фотографија са ликом и потписом неког од уметника...)
Тог дана, улазнице за све представе Народног позоришта продаваће се по специјалном попусту од 50 процената.
Дан отварања Позоришта нација у Паризу, 27. март 1962. године, проглашен је за Светски дан позоришта. Тај датум обележавају позоришта широм света, а сваке године се повећава број институција које се прикључују прослави тог празника.
М.Б.