НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ НАСТУПИЛИ БАЛЕТСКИ УМЕТНИЦИ ИЗ ЈЕКАТЕРИНБУРГА

Гала концерт солиста и ансамбла Балета Државног академског оперског и балетског позоришта из Јекатерибурга одржан је у понедељак 30. септембра на Великој сцени.

Публика у препуној сали била је у прилици да види балетске звезде, прваке балета и солисте овог угледног руског позоришта које већ читав век ствара изузетне представе и врхунске балетске уметнике.
Делове, сола и дуете из популарних балета у поставци легендарних кореографа Маријуса Петипа, Михаила Фокина, Аугуста Бурнонвила... извели су солисти Лариса Љушина, Иља Бородилин, Сергеј Крашченко, Елена Воробјева, Андреј Сорокин, Јекатерина Панченко, Никита Москалетс, Денис Зајнтдинов, Аља Муратова, Елена Трубецкова, Елена Кабанова, Светлана Чернусова и Олесја Мамилова.
Уочи почетка представе, в.д. управника Народног позоришта Дејан Савић примио је представнике Јекатеринбуршког државног академског театра опере и балета са којима се задржао у краћем срдачном и пријатељском разговору. 
Гостовање ових балетских звезда, који су у Београд допутовали у оквиру регионалне турнеје, која обухвата и Сарајево и Нови Сад, омогућило је министарство културе Русије.
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ