НА СЦЕНИ „РАША ПЛАОВИЋ“ ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА РОМАНТИЧНА КОМЕДИЈА „ФРЕНКИ И ЏОНИ“

Романтична комедија „Френки и Џони“, по тексту америчког драмског писца Теренса Мек Нелија, у режији Тее Пухарић, премијерно је изведена 15. априла на Сцени „Раша Плаовић“.
У том комаду о двоје аутсајдера, усамљеника у средњим годинама, који су емотивно оштећени и држе гард према љубави, али, ипак, покушавају да се ослободе предрасуда и врате наду да љубав може да се догоди у било којим годинама, играју Слобода Мићаловић (Френки) и Игор Ђорђевић (Џони), док је глас радијског спикера поверен инспицијенту Милошу Обреновићу.
Публика је са великом пажњом пратила ову веома актуелну причу који говори о скидању оклопа, о дозвољавању могућности да будемо вољени, па и повређени, јер супротан став неминовно води ка празнини.
После нешто више од седамдесетак минута веома убедљиве игре, поздравила је уметнике громогласним аплаузом.  
За разлику од истоименог филма Герија Маршала из 1991. године, са Ал Паћином и Мишел Фајфер, у главним улогама, овде нема споредних ликова, јер је у питању дуодрама.
Њен оквир је борба двоје усамљених људи да пронађу себе и превазиђу страхове...
У ауторској екипи су Јелена Палигорић (драматург), Вања Поповић (сценограф и костимограф), Матија Анђелковић и Марко Марић (композитори), Анка Гаћеша (сценски покрет) и Владимир Петричевић (дизајнер звука).
Продуцент је Борис Мишковић.
Представа је урађена у оквиру уметничко-пословне сарадње са Народним позориштем Сомбор у којем ће премијера бити одржана 15. јуна у поноћ, у оквиру 24. „Позоришног маратона“.
Комад је праизведен 2. јуна 1987. године у оф-бродвејском позоришту „Manhattan Theatre Club“, у режији Пола Бенедикта, а насловне улоге тумачили су Ф. Мареј Абрахам и Кети Бејтс.
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ

Прочитајте још архивираних вести