НА СЦЕНИ "РАША ПЛАОВИЋ" ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ "МУЗИКА АНЂЕЛА"

Хуманитарни концерт "Музика анђела" одржан је у среду 11. децембра на Сцени "Раша Плаовић", а комплетан приход од улазница биће намењен за куповину апарата за лечење деце оболеле од малигних обољења.

Оркестар "Музика анђела", који је под покровитељством Министарства за културу, у свом сталном саставу има 108 деце старости од 6 до 18 година, музичке таленте из нижих и средњих музичких школа Србије.
На концерту, којим је оркестар прославио десетогодишњицу постојања, као специјални гости наступили су чланови дечијег хора "Амадеус" из Крагујевца, оперски певач Марко Калајановић и кларинетиста Никола Ђурица, а овој хуманитарној акцији прикључила су се и деца из школе цртања за младе таленте "Артино".
Они су продавали своје календаре и уметничке слике у холу сцене по цени од 500 до 5000 динара, а сав приход, заједно са новцем од продаје улазница, донираће се за куповину апарата Пацијент монитор који је неопходан дечијем хематоонколошком одељењу Института за здравствену заштиту мајке и детета "Др. Вукан Чупић".
На концерту су извођене композиције Моцарта, Бетовена, Шостаковича, Грига, Баха, Бартока, Прокофијева...
М.Б.