МНТ ИЗ СКОПЉА ГОСТОВАО НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ СА ПРЕДСТАВОМ "МОЛИЈЕРОВ ЖИВОТ"

Глумачки ансамбл Македонског народеног театра из Скопља гостовао је у среду 8. маја на Великој сцени са представом "Молијеров живот", по тексту Михаила Булгакова и у режији Александра Поповског.

Насловну улогу тумачио је један од најпопуларнијих македонских глумаца Никола Ристановски, а у подели су били и Емил Рубен, Драгана Костадиновска, Оливер Митковски, Марија Новак, Николина Кујача, Игор Ангелов, Нина Деан, Дениз Абдула и Никола Ацески.
Радња комада заснива се на животу највећег мајстора француске комедије, глумца и редитеља Жана Батиста Поклена познатијег као Молијер, у време када је био директор позоришта "Palais-Royal" у Паризу. 
Представа, у којој се користе и делови из Молијерових комада "Тартиф" и "Дон Жуан", истражује односе и сукобе између актера (њихова уметничка слобода и начин живота) и утицајних људи, односно владара.
Поповски, који је лукаво урадио мешавину позоришних жанрова, води публику до музичко-позоришног климакса који се завршава великим хитом чувеног британског музичара Дејвида Боувија "Хероји".
М.Б.