МИОДРАГ КРИВОКАПИЋ ДОБИТНИК НАГРАДЕ ЗА ДРАМСКО СТВАРАЛАШТВО НА 28. ФЕСТИВАЛУ БУДВА ГРАД ТЕАТАР

Награда за драмско стваралаштво “Град театар” ове године припала је прваку Народног позоришта у Београду Миодрагу Кривокапићу.
Одлуку о лауреату саопштио је на конференцији за штампу Блажо Радоман, вд директора 28. Фестивала Будва Град театар који је одржан од 20. јуна до 11. августа, под мотом „Нешто од људске истине“, преузетим из Андрићеве „Проклете авлије“.
У образложењу жирија, којим је председавала драматург Јелена Кајго, а чланови су били театролог и позоришни критичар Јасен Боко и глумац Младен Нелевић, наведено је да је Кривокапић “својом маркантном сценском појавом и широким дијапазоном глумачких средстава, обележио читав један плодан период југословенског, а потом српског, позоришта и филма.
- У својој веома богатој глумачкој каријери одиграо је велики број насловних улога, попут Отела, Лира, Ибија..., а публика будванског фестивала памтиће га по остварењима у представама “Каролина Нојбер” и “Бановић Страхиња” у режији Никите Миливојевића, и “Оговарања” у режији Љубише Ристића. Својим сјајним креацијама у овим представама Кривокапић је оставио трајан траг и дао значајан допринос развоју и реномеу Будва Град Театра“, оцењено је у саопштењу жирија.
М.Б.


Повезани уметници