МИЛЕНА СТАНИШИЋ ОДРЖАЛА КОНЦЕРТ НА ХАРФИ У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Концерт Милене Станишић на харфи одржан је у четвртак 27. јануара у Музеју Народног позоришта.

Присутне је поздравио помоћник директора Опере Драган Стевовић који је напоменуо да музеј у оквиру својих разних активности, поред сусрета са ствараоцима формулисаних као сусрети са личностима које су обележиле историју Народног позоришта, нуди и уметничке програме попут овог.
- Веома ми је драго што ће концерт одржати наша колегиница Милена Станишић која је своје прве професионалне кораке направила у оквиру Оркестра Опере Народног позоришта – казао је Стевовић. Уметница је наступила у оквиру циклуса „Концерти“, а на програму су била дела Концертна етида (Ф. Годфроа), Анданте (Ј. С. Бах), Соната у це-молу (Ђ. Б. Пешети), Еолска харфа (Ф. Годфроа), Легенда (И. Маринковић), Извор (А. Аселман), Поздрав родној земљи (Џ. Томас), Прва арабеска (К. Дебиси) и Емпромти карпис (Г. Пјерне). Улаз је био слободан.
Милена Станишић је рођена у Београду 1972. године. Након завршене ниже музичке школе клавира почела је да свира харфу код професорке Љиљане Несторовске у Музичкој школи „Мокрањац“, а паралелно је похађала Математичку гимназију у Београду коју је завршила са Вуковом дипломом. Након тога је завршила дипломске и магистарске студије на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професорке Милице Барић, у року и са високим просеком. Две године је провела на усавршавању код Франк Стернфелда, професора на Северном краљевском колеџу у Манчестеру.
М.Б.