МАЕСТРО ДЕЈАН САВИЋ ГОСТОВАО У СОФИЈСКОЈ НАЦИОНАЛНОЈ ОПЕРИ

Истакнути српски уметник, диригент Дејан Савић, в.д. управника Народног позоришта у Београду, протеклог викенда је гостовао у Софијској националној опери и балету.

У овој угледној оперској кући маестро Савић је дириговао двема једночинкама исте вечери, Маскањијевом "Кавалеријом Рустиканом" и Пучинијевим "Ђанијем Скикијем".
Наступ нашег еминентног уметника наишао је на одушевљење публике, једнако као и учесника у представама, одличних солиста, хора и оркестра. Како г. Савић није први пут у Софијској опери, многи су се присетили и његовог првог појављивања за пултом ансамбла пре скоро десет сезона, када је на првом издању фестивала "Опера на тргу" музички уобличио и руководио извођењем Россинијевог "Севиљског берберина".
Представи су присуствовали и представници амбасаде Републике Србије у Софији, г. Владан Стаменовић и Александар Милићевић, са којима је г. Савић разговарао о могућностима бољег пласирања културних садржаја из Србије у суседној Бугарској. Најзад, о сарадњи се разговарало и током сусрета в.д. управника Народног позоришта са г. Пламеном Карталовим, директором Софијске опере и балета, којом приликом је закључено да су се стекли услови да се Министарствима културе обеју држава предложи размена репрезентативних оперских и балетских представа.
Маетро Савић је са задовољством прихватио позив да се у најскоријој будућности поново појави за пултом Софијске опере и балета.