МАЕСТРО ДЕЈАН САВИЋ ГОСТОВАО У РУМУНИЈИ

В.д. управника Народног позоришта у Београду, маестро Дејан Савић, протеклог викенда је боравио у Клужу у Румунији, где је у тамошњој, једној од четири националне оперске куће наши источних суседа, руководио и музички уобличио обнову наслова који спада у ред најсложенијих и најобимнијих Вердијевих оперских дела, Моћ судбине.
Заједно са одличним хором и оркестром ове угледне куће, више од половине солиста на сцени је дебитовало у својим ролама, што се захваљујући искуству, умећу и знању нашег диригента није ни осетило. Препуна дворана је са одушевљењем поздравила учеснике, посебно нашег маестра који је за кратко време успео да достигне највиши уметнички и извођачки ниво сложеног апарата на сцени и око сцене.
Гостовање маестра Савића изазвало је пажњу и јавности и медија, тако да је национална радио телевизија објавила интервју са нашим уметником, снимљен на самој сцени.
У разговору са директором националне опере, угледним румунским баритоном Флорином Штефаном, в.д. управника Дејан Савић се договорио и око гостовања Опере Народног позоришта на фестивалу националних оперских кућа, који се у Клужу обнавља после скоро целе деценије. На прво издање током 2017. године, осим наше националне Опере, биће позване и Оперске куће из Букурешта и Будимпеште.

 

Прочитајте још архивираних вести