КОНЦЕРТ ТЕНОРА ДЕЈАНА МАКСИМОВИЋА 13. ДЕЦЕМБРА У САЛИ БЕОГРАДСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ

Концерт "Више од речи" са соло песмама и аријама руских композитора у извођењу тенора Дејана Максимовића уз клавирску сарадњу Глеба Горбунова, биће изведен у суботу, 13. децембра 2014. године са почетком у 20 часова у сали Београдске филхармоније.
Заједнички наступ на концертном подијуму ова два уметника представља резултат њихове професионалне сарадње у Народном позоришту.
Горбунов је, као изузетни познавалац руске вокалне лирике више него адекватна подршка врсном уметнику, који поред оперске каријере редовно одржава и камерне реситале са репертоаром из различитих култура.  
Овога пута, њихов избор су соло песме и арије Глинке, Даргомижског, Рахмањинова и Чајковског настале на стихове најлепше руске поезије.
Максимовић више од деценије наступа на сцени Народног позоришта у главним тенорским улогама, од којих се истичу Неморино у Љубавном напитку, Ленски у Евгенију Оњегину, Родолфо у Боемима, Алфредо у Травијати, а од прошле сезоне и три нове улоге – Ерик у Холанђанину луталици, Каварадоси у Тоски и Дон Хозе у Кармен, док се Горбунов после стечених диплома пијанисте и оргуљаша у Санкт Петерсбургу, испрофилисао у раду са оперским певачима у Дњепропетровску и Кијеву, али и многим градовима Европе.
Реализацију концерта је помогло Министарство културе и информисања Републике Србије.
Улазнице се могу набавити на благајни Београдске филхармоније.

Прочитајте још архивираних вести