Упутство у .PDF формату можете преузети овде


1.  Регистрација

Да би сте започели онлајн куповину карата потребно је прво да се региструјете на наш сајт.

Потребно је да у форму Региструјте се на сајт унесете валидне податке обележите опцију да сте сагласни са условима куповине и да кликнете на дугме Региструј се.

На имејл адресу коју сте унели стићи ће Вам верификациони имејл да сте успешно извршили регистрацију у којему ћете добити лозинку са којом ћете се пријављивати на сајт тако што унесете податке у форми Пријавите се на сајт.

Уколико желите можете изабрати опцију да на свој имејл добијате месечни репертоар и промотивна обавештења Народног позоришта у Београду.


2.  Филтрирање

Да би сте лакше изабрали представу за коју желите да купите карту можете користити опције филтрирања.

Кликом на слику изаберите жељену сцену или у падајућем менију изаберите представу по категоријама (Драма, Опера, Балет) или по називу представе. Уколико знате датум када се одиграва представа за коју желите да купите улазницу можете га изабрати у датумару (пример у плавом раму).

Представе које имају карата за продају имаће дугме КУПИ на коме је исписам и број слободних улазница за онлајн продају. Ту кликните да изаберете карте. (пример у црвеном раму)

 


3.  Обележавање карата

У левом делу екрана имате изглед сале за представу коју сте изабрали. Поља која су слободна за продају су означена бојом категорије места.

Седишта која су резервисана или продата су сиве,а седишта која се не продају су црне боје.

Мишем означите једно или више седишта за која желите купити улазницу. Ако сте погрешили, поновним кликом на седиште избрисаћете га из наруџбине.


4.  Селектовање и поручивање

Када означите жељена седишта са десне стране у пољу Изабрали сте биће Вам приказане улазнице које сте изабрали и износ за наплату.

Улазнице које сте изабрали сматраће се порученим тек када кликнете дугме Поручи. Уколико не желите да их поручите, кликните на дугме Повратак на почетну страну.


5.  Поруџбеница

На страници Моја поруџбина имате могућност да још једном проверите Вашу поруџбину.

Кликом на знак X (када пређете мишем преко карте) можете да уклоните улазницу из поруџбине или да уклоните све поручене улазнице кликом на Обриши све поручене карте.

Уколико желите да наставите са поручивањем кликните на Настави куповину, а уколико сте завршили са наручивањем неопходно је да се сагласите са условима куповине и кликните на Продужи на страницу за плаћање.


6.  Редирекција

Поруџбина важи 30 мин. Ако плаћање из било ког разлога не реализујете у наведеном периоду, потребно је да поновите поступак одабира и поручивања а никако да завршите процес плаћања након истека предвиђеног рока.

Уколико занемарите ово упозорење може  се десити да уплатите новац за улазнице којима  је истекло време предвиђено за реализацију куповине. У том случају обратите се на е-маил webprodaja@narodnopozoriste.rs ради покретања процедуре повраћаја средстава.


 

7.  Плаћање

на следећој страници добићете форму за плаћање. Унесите податке са кредитне картице и потврдите. Напомињемо да НЕ ЗАТВАРАТЕ страницу након потврде трансакције. Трансакција може да траје 10 и више секунди.


 

8. Комплетирање трансакције

По завршетку трансакције добићете извештај да ли је Ваше плаћање успешно или неуспешно извршено.


9. Неуспешна куповина

Уколико добијете извештај да је плаћање неуспешно, пробајте поново да поручите исте карте ако сте сигурни да Вам је картица исправна и да има довољно средстава на њој да би извршили плаћање.


10. Успешна куповина и конфирмациони имејл

По успешном завршетку трансакције добићете конфирмациони имејл од Народног позоришта у Београду на Вашу имејл адресу.
У њему се налази код са којим можете преузети улазнице сваког дана на благајни Народног позоришта у Београду, најкасније 15 мин. до почетка представе.