ИСПРЕД НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ОДРЖАНА НОВА ПРОМОТИВНА КАМПАЊА ЗА РЕВИЈУ ПРЕДСТАВА "НУШИЋУ У ЧАСТ"

Поводом одржавања ревије представа "Нушићу у част", у понедељак 13. октобра испред Народног позоришта организована је још једна промотивна кампања.
Том приликом, костимирани статисти делили су флајере и друге промотивне материјале везане за ту манифестацију на којој ће до 3. новембра, на обе сцене бити изведено више Нушићевих представа са репертоара Националног театра и позоришта из Зрењанина, Шапца, Новог Сада, Сомбора, Крушевца, Зајечара и Суботице.
Овога пута, у њиховом друштву појавио се и глумац Народног позоришта Зоран Ћосић који је, спрецијално за ту прилику, оживео лик славног српског комедиографа.
Иначе, централни догађај ревије одржаће се 20. октобра, на дан рођења Бранислава Нушића, када ће на Сцени "Раша Плаовић" бити премијерно изведена његова „салонска“ драма у три чина "Књига друга", у режији Анђелке Николић.
У подели су Нела Михаиловић (Рајна Маретић Долска, првакиња драмска), Златија Ивановић (Ида Подградска, драмска субрета), Марија Бергам к.г. (Мира, почетница и ученица Рајнина), Срђан Карановић к.г. (Љубавник), Гојко Балетић (Господин Теодор), Бојан Кривокапић (Драмски писац), Андреја Маричић (Уредник „Комедије“), Данијела Угреновић (Критичарка ревије „Нови хоризонт“), Предраг Милетић (Критичар журнала „Јутро“), Душан Матејић (Иван Ивановић) и музичар Душан Стојановић.
На ревији, која је отворена 5. октобра, између осталог, биће одржане и београдске премијере представа "Кабаре Нушић" (Позориште Тимочке крајине "Зоран Радмиловић", 22.10.), "Доктор Нушић", (копродукција Народног позоришта Сомбор и Крушевачког позоришта, 01.11) и "Мистер долар" (Народно позориште Суботица, 03.11.).
У оквиру кампање, подељен је и одређен број бесплатних улазница за поменуте три гостујуће представе, као и за прву репризу "Књиге друге", 21. Октобра.
Такође, и овога пута, организован је квиз чија су питања била везана за живот и рад најзначајнијег српског комедиографа Бранислава Нушића, а која је припремила организаторка у Драми Народног позоришта Јасмина Урошевић.
Статисти су од пролазника, између осталог, тражили одговоре на питања: колико се Нушићевих комада изводи на Великој сцени, по чему је Нушић, осим по писању, још био познат, где је рођен, под којим псеудонимом је био познат, која српска глумица је најпознатија по тумачењу Нушићевих ликова...
Велики број грађана показао је завидно знање на квизу чији је основни циљ био усмерен на едукацију шире публике, али и подсећање на значај Нушића за српску културу.
Прва промотивна кампања, одржана је веома успешно у недељу 5. октобра у Кнез Михаиловој улици и на одређеним просторима око Народног позоришта.
М.Б.

Више фотографија са друге кампање можете погледати ОВДЕ

Више о ревији "Нушићу у част" можете прочитати ОВДЕ

Промотивни спот "Нушићу у част - ревија представа у Народном позоришту" можете погледати ОВДЕ

Промотивни спот "Нушићу у част - преписка" можете погледати ОВДЕ

Прочитајте још архивираних вести