ИГОР ЂОРЂЕВИЋ НАЈБОЉИ ГЛУМАЦ 33. ПОЗОРИШНОГ ФЕСТИВАЛА „НУШИЋЕВИ ДАНИ“ У СМЕДЕРЕВУ, ЗА УЛОГЕ У ПРЕДСТАВИ „БИЗАРНО“

Награда за најбоље глумачко остварење на 33. Позоришном фестивалу „Нушићеви дани“ у Смедереву, која носи име есејисте, позоришног и књижевног критичара, песника, публицисте и дугогодишњег сарадника те манифестације Милосава Буце Мирковића, додељена је прваку Драме Народног позоришта у Београду Игору Ђорђевићу.
Једногласном одлуком стручног жирија, којим је председавала драмска уметница Рада Ђуричин, а чланови су били Божидар Боле Стошић (драмски уметник) и Драгослав Бата Мандић (професор књижевности), Ђорђевићу је признање припало за улоге Мартина, Ричија и Дејана у представи „Бизарно“, по тексту Жељка Хубача, у режији Снежане Тришић и копродукцији Народног позоришта у Београду и Шабачког позоришта.
У такмичарској селекцији фестивала, од 10. до 16. априла, изведени су и наслови „Палилуски роман“, (Београдско драмско позориште), „Лице" (Атеље 212), „Мајстори, мајстори" (Позориште „Бошко Буха“), „Лаки комад“ (Културни центар Чукарица) и „Клаустрофобична комедија“ (Звездара театар).
Премијера представе „Бизарно“ одржана је 1. октобра 2013. године у Шапцу и 12. октобра на Сцени "Раша Плаовић".
У овом црнохуморниом комаду о трауматизованом друштву и појединцима који се лече кроз агресију, деструкцију и самодеструкцију, играју и Никола Вујовић (Ђиђа, Саша, Гага), Милош Ђорђевић (Воја, Милан, Бикса), Соња Милојевић (Катарина, Мајда, Светлана) и Сузана Лукић (Мина, Ксенија, Ива).
Драматург је Спасоје Ж. Миловановић, сценографију је урадио Дарко Недељковић, костиме Марина Меденица, а музику Срђан Марковић.
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести