ГЛУМИЦИ НАТАШИ НИНКОВИЋ УРУЧЕНА ПЛАКЕТА "ЖАНКА СТОКИЋ"

Плакета "Жанка Стокић" коју је Наташа Нинковић добила за улогу у представи „Љубавна писма“ Београдског драмског позоришта, у режији Небојше Брадића, уручена је у петак 8. фебруара у Националном театру у Београду.

Признање за најбоље глумачко остварење 11. Глумачких свечаности „Жанкини дани“, који су одржани од 17. до 21. октобра 2012. године у Раброву, уручено је на Сцени "Раша Плаовић" после завршетка представе "Хеда Габлер" у којој првакиња Народног позоришту у Београду тумачи насловну улогу.
Она је плакету примила из руку Светлане Кузмановић, председнице Удружења грађана "Жанка Стокић" из Раброва.
Читајући образложење одлуке Уметничког савета Глумачких свечаности, госпођа Кузмановић је, између осталог, навела да је Наташа Нинковић показала ”велику оригиналност у извођењу, успешно се трансформишући кроз три потпуно различита женска лика”.
Она је глумици пожелела да након ове плакете добије још много награда и истакла да би волела да прва међу њима буде "Велика Жанка", признање које додељују Народно позориште, Вечерње новости и Град Пожаревац.
Светлана Кузмановић је додала да је Удружење грађана "Жанка Стокић" ове године за ту престижну глумачку награду предложило управо Наташу Нинковић.
М.Б.