Фестивал "Позоришно пролеће" у Шапцу: Награда за креативна глумачка остварења у тандему Љубомиру Бандовићу и Нели Михаиловић, "Балкански шпијун" најбоља представа по оцени публике

На четвртом Фестивалу "Позоришно пролеће", одржаном од 8. до 15. априла, стручни жири доделио је Награду за креативна глумачка остварења у тандему Љубомиру Бандовићу и Нели Михаиловић за улоге Илије и Данице Чворовић у "Балканском шпијуну" који је освојио Награду публике за најбољу представу са просечном оценом 4, 75.

Стручни жири којим је председавао словеначки редитељ и писац Kарпо Година, а чланови су били глумац Никола Ристановски и редитељ др Петар Kауков, одлуку је донео једногласно.

У такмичарском програму фестивала, осим "Балканског шпијуна", по тексту Душана Ковачевића, у режији и драматургији Татјане Мандић Ригонат, одигране су и представе „Петријин венац” Драгослава Михаиловића у режији Бобана Скерлића и у извођењу Атељеа 212, „Корешподенција” рађена по тексту Борислава Пекића у режији Горчина Стојановића и у продукцији Звездара театра, „Вештице из Салема” Артура Милера у режији Никите Миливојевића у сценском читању новосадског Српског народног позоришта, „Тартиф” по мотивима Молијерове драме, у режији Игора Вука Торбице рађен у копродукцији  Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта, „Хроника паланачког гробља” базирана на збирци приповедака Исидоре Секулић, у режији Ивана Вуковића Крушевачког позоришта и Чеховљев „Ујка Вања” у режији Егона Савина и продукцији Југословенског драмског позоришта. 
М.Б.

Прочитајте још вести