ДОДЕЛА НАГРАДЕ "ПЕТАР БАНИЋЕВИЋ" ГЛУМЦУ НЕНАДУ СТОЈМЕНОВИЋУ У СРЕДУ 9. ЈАНУАРА

Награда "Петар Банићевић" биће уручена глумцу Ненаду Стојменовићу уочи почетка представе "Важно је звати се Ернест" која ће се одиграти 9. јануара (20,30) на Сцени "Раша Плаовић".

Жири у саставу Добрила Стојнић (глумица), Жељко Хубач (драматург) и Молина Удовички Фотез (директор Драме Народног позоришта) једногласну одлуку о лауреату донео је на седници одржаној 30. новембра 2012. године.
Стојменовић је награду, коју је установило Народно позориште, добио за улоге Шатова у драми "Зли дуси" и Џона Вортинга у представи "Важно је звати се Ернест".
- Овог младог глумца Националног театра уз изузетан уметнички домет остварен у поменутим улогама, краси и мера и укус у игри, висок професионализам и поштовање према Народном позоришту - наведено је у образложењу жирија.
Награда „Петар Банићевић“ додељује се младом глумцу/ глумици старосне доби до 35 година живота, који се уметнички истакао у периоду од 1. новембра 2011. до 31. октобра 2012. године и исказао висок професионализам у послу и односу према Народном позоришту.
Награда, која се састоји од оригиналаног уметничког дела са ликом Петра Банићевића (уметнички ад Герослава Зарића) и новчаног дела, установљена је прошле године, а први лауреат био је Игор Ђорђевић.
М.Б.