ДИРИГЕНТУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ЂОРЂУ ПАВЛОВИЋУ УРУЧЕНА ВУКОВА НАГРАДА

Вукова награда за 2016. годину, коју додељује Културно-просветна заједница (КПЗ) Србије, уручена је у среду 8. фебруара диригенту Народног позоришта у Београду Ђорђу Павловићу.
На свечаности одржаној у згради Председништва Републике Србије, признање је примио из руку генералног секретара КПЗ Живорада Ајдачића, председника жирија композитора проф. Светислава Божића и члана жирија књижевника Љубивоја Ршумовића.
Једногласну одлуку донео је жири у којем су, поред Божића и Ршумовића, били и академски сликар проф. Момчило Антоновић, писац Милован Витезовић, драмска уметница Рада Ђуричин, историчар Жарко Димић, музички уметник Бора Дугић и књижевници проф. Драган Мраовић и Селимир Радуловић.
Признање се додељује за нарочите резултате остварене у стваралачком раду на ширењу културе, образовања и науке, а осим Павловића, добитници су и композитор Мирољуб Аранђеловић Расински, теолог Драган Вукић, ОШ "Браћа Аксић" из Липљана, историчар уметности Делфина Рајић, драмска уметница Љиљана Стјепановић...
Једно од најпрестижнијих признања у земљи, Вукова награда, намењена појединцима и установама за изузетан допринос развоју културе у Србији и свесрпкком културном простору, ове године додељена је 53. пут.
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести