ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ У НП (21. - 30.09.): БЕСПЛАТНИ ОБИЛАСЦИ МУЗЕЈА, РАДИОНИЦА О ЗАНАТИМА У ПОЗОРИШТУ И ОТВОРЕНА ВРАТА

У Народном позоришту (НП) у Београду, у периоду од 21. до 30. септембра, биће приређено неколико интересантних програма у оквиру Културно-туристичке манифестације "Дани европске баштине", која ће се ове године, на више локација, одржати на тему под називом „Стари и традиционални занати - очување и одржање".
Од 21. до 25. септембра и од 28. до 30. 09. у терминима од 11 до 17 часова биће одржани бесплатни обиласци Музеја НП.
Том приликом, посетиоци ће, између осталог, моћи да погледају и актуелну изложбу „Даворин Јенко (1835-1914)” аутора Јелице Рељић, Грегора Јеноша, Франца Крижнара и Јелице Стевановић.
У среду 23. септембра у 12 часова, у Музеју НП биће одржана прва у низу од неколико радионица на тему „Стари занати у позоришту“.
Модератор програма биће модисткиња НП Радица Живановић Комазец, а до краја манифестације, радионица ће се одржати у још три термина: 24. септембра у 12.00 часова, те 25. и 29. 09 у 18,00.
У суботу 26. септембра, у 12 сати, планиран је обилазак здања Народног позоришта у оквиру акције „Отворена врата“.
У добро осмишљеној тури кроз зграду театра, посетиоци ће, уз медијатора Драгана Стевовића, сазнати најосновније историјске податке о овом здању културе од националног значаја.
Сви заинтересовани могу лично да се пријаве на благајни позориштa или путем телефона 062/224025.
Секретаријати за привреду, културу, образовање и дечју заштиту, Туристичка организација Београда, али и бројне градске и републичке установе културе, институције и јавна предузећа партнери су у организацији "Дана европске баштине", који се од 2002. године реализују у главном граду Србије.
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести